Blog

Alles wat je moet weten over VoIP bellen: kosten, vereisten en meer

In de snel evoluerende wereld van bedrijfstelefonie is VoIP (Voice over IP) een term die steeds vaker opduikt. Het biedt een efficiëntere en goedkopere manier om zakelijk te bellen.

Maar wat houdt VoIP in, is het gratis en welke kosten zijn eraan verbonden? 

In deze blogpost zullen we deze vragen beantwoorden en een overzicht geven van wat je nodig hebt om te kunnen genieten van VoIP bellen.

Wat houdt VoIP in?

VoIP is een technologie die spraak- en multimedia-informatie via internet verzendt in plaats van via traditionele telefoonlijnen (vroegere ISDN-lijnen). Het zet geluid om in digitale gegevens en stuurt het via IP-pakketten naar de bestemming, waar het weer wordt omgezet in geluid. 

Met andere woorden, in plaats van een analoge telefoonlijn te gebruiken, maakt VoIP gebruik van internet om telefoongesprekken mogelijk te maken.

Is VoIP bellen gratis?

In veel gevallen kan VoIP bellen gratis zijn, vooral als je belt naar andere gebruikers van hetzelfde VoIP-platform. Populaire VoIP-diensten, zoals Skype, Google Voice en WhatsApp, bieden gratis bellen tussen gebruikers van hun app. Dit betekent dat je internationale gesprekken kunt voeren zonder extra kosten, zolang de persoon aan de andere kant ook dezelfde app gebruikt.

Echter, wanneer je via VoIP belt naar vaste of mobiele telefoons die geen gebruik maken van hetzelfde VoIP-platform, worden er kosten in rekening gebracht. Deze kosten zijn vaak lager dan traditionele telecombedrijven, vooral voor internationale gesprekken. Het is essentieel om de tarieven van de VoIP-provider te controleren om verrassingen op je factuur te voorkomen.

Wat kost VoIP bellen?

De kosten van VoIP bellen variëren afhankelijk van de VoIP-provider en het type abonnement dat je kiest. Sommige VoIP-diensten werken op basis van pay-as-you-go, waar je alleen betaalt voor de minuten die je gebruikt. Andere providers bieden maandelijkse abonnementen met onbeperkte belpakketten voor specifieke regio's of landen.

Sommige VoIP-providers bieden zelfs flat-fee abonnementen waarmee je onbeperkt naar bepaalde landen kunt bellen tegen een vast tarief. Het is raadzaam om verschillende aanbieders te vergelijken en te kijken naar de tarieven voor de landen waarnaar je het meest belt.

Ontdek onze VoIP tarieven

Wat heb je nodig voor VoIP te bellen met je bedrijf?

Om te kunnen genieten van VoIP bellen, heb je de volgende dingen nodig:

  • Een betrouwbare internetverbinding: VoIP is sterk afhankelijk van een stabiele en snelle internetverbinding. Een breedbandverbinding, zoals VDSL, kabel of glasvezel, is over het algemeen geschikt voor een goede gesprekskwaliteit.
  • Een VoIP-provider: Kies een betrouwbare VoIP-provider die past bij jouw behoeften en budget. Let op de tarieven voor internationale gesprekken en dekking van de gewenste landen.
  • Een compatibel apparaat: Je hebt een apparaat nodig dat VoIP-gesprekken ondersteunt. Dit kan een smartphone, tablet, computer of speciale VoIP-telefoon zijn. 
  • Een VoIP-applicatie: Download en installeer de VoIP-applicatie van jouw gekozen provider op jouw apparaat. Populaire VoIP-apps zijn beschikbaar voor zowel Android- als iOS-apparaten.

Graag starten met VoIP telefonie?

Teamtel is een officiële VoIP telefonie provider en helpt zowel kleine als grote bedrijven met het succesvol implementeren en beheren van hun VoIP telefonie. 

Met 1.200 klanten in België als referentie hebben we alle expertise om je te helpen. Plan daarom vandaag nog je gratis online adviesgesprek in!

Gratis online adviesgesprek

Alles wat je moet weten over VoIP bellen: kosten, vereisten en meer