Startpagina / De Teamtel VoIP Blog / Wat gaat cloud telefonie me kosten?

Wat gaat cloud telefonie me kosten?

Cloud telefonie

Telefonie in de cloud (de hosted PBX) is aan een sterke opmars bezig in Vlaanderen. Zeker bij kmo's tussen 5 en 50 medewerkers. Binnen deze groep bedrijven kiest nu al 1 op 5 de klassieke telefooncentrale 'buiten te gooien' en voor cloud telefonie te kiezen. Maar wat kost cloud telefonie?

Wij geven je een concreet voorbeeld. Een kmo met 12 gebruikers/toestellen investeert in:

Huur cloud centrale: 108€
Geen verborgen onverwachte kosten. Een vast laag maandelijks bedrag per gebruiker. Reken tussen de 8 en 10 euro per gebruiker per maand. Krijg je dan waar voor je geld? Zeker en vast! Deze prijs is namelijk inclusief de huur van de centrale, het onderhoud, het beheer en alle professionele functionaliteiten (waaronder: webmeeting, doorschakelen, digitale receptionist, chat, smartphone app en vele meer).

Nummer(s) en belkosten: €86
Zonder telefoonnummer kan er natuurlijk niet gebeld worden. Voor elke medewerker een telefoonnummer? Neen hoor, met één nummer kunnen er letterlijk een oneindig aantal mensen uitgaande oproepen maken en inkomende oproepen beantwoorden.
Dankzij VoIP (bellen via internet) bespaar je tot 60% op gesprek- en abonnementskosten. Voor een bedrijf met 12 medewerkers met een gemiddeld belgedrag (2000 minuten aan uitgaande oproepen) betaal je met VoIP een luttele 80 euro per maand.

Een eenmalige activatiekost: €500
Een investering van slechts €500 voor de volledige installatie, activatie en configuratie van de cloud telefooncentrale én geschikte VoIP toestellen. Minder/meer gebruikers dan 12? De prijs van de activatie fluctueert naargelang het aantal gebruikers/telefoontoestellen. De solo gebruiker investeert eenmalig slechts €99.

IP telefoons of headsets = 1440€

Wat telefoon? Een IP-telefoon! Dat is een VoIP (internet) telefoon. (een kleine computer dat dezelfde 'look' en 'feel' heeft als de klassieke telefoon. De IP telefoon krijgt een IP adres wanneer deze aangesloten wordt op internet waardoor de telefooncentrale in de cloud de gesprekken naar de juiste telefoon verstuurd. Bel je liever met een headset? Eenvoudig bellen van overal ter wereld met je headset aangesloten op de computer.
Nog geen compatibele IP telefoons of headsets? Dan schaf je deze best aan. De prijs van een goede IP telefoon of headset is een 100 à 200 euro per toestel. 

Hoeveel investeert een kmo met 12 gebruikers/toestellen in totaal?:
 • Eenmalige investering: €1940
  Activatie, installatie, configuratie van de telefooncentrale en aanschaf van 12 kwalitatieve telefoontoestellen of headsets
  • Maandelijkse investering: €194
   Telefooncentrale, nummers en belkosten inbegrepen

  Met cloud telefonie geniet je van een telefooncentrale dat steeds onderhouden, up-to-date en state of the art is. De cloud centrale groeit mee met het bedrijf. Dat wil zeggen: nooit meer betalen voor een centrale dat log, star en duur is. Hoeveel onderhoudsgelden betaal jij jaarlijks voor je huidige telefooncentrale? 

  Wij helpen je graag telefonie oplossing van morgen implementeren. 'Get in touch' met ons via de live chat op onze website of hou je liever een webmeeting met ons?

  Teamtel
  Cloud telefonie
  +32 (0) 2 669 16 50
  sales@teamtel.be

  0 Opmerkingen

  Laat een bericht achter