Startpagina / De Teamtel VoIP Blog / Teamtel brengt Cloud telefonie in stroomversnelling
Teamtel brengt Cloud telefonie in stroomversnelling

Teamtel brengt Cloud telefonie in stroomversnelling

“Al meer dan 100.000 telefoongesprekken per maand vinden plaats in de cloud.” Een half jaar nadat zijn telecombedrijf Teamtel cloud telefonie naar de Belgische kmo’s bracht, maakt co-zaakvoerder Cedric Hamelryck een eerste balans op.  Die is voorzichtig positief. “De klassieke telefooncentrale in elke kmo is passé. In de toekomst belt iedereen in de cloud”, klinkt Hamelryck vastberaden.

Flexibel en goedkoop


Teamtel mikt opzettelijk op kmo’s, die het cloud telefonie als een besparing op alle vlakken voorhoudt. “Met cloud telefonie hoef je niet te investeren in een dure telefooncentrale, ben je altijd bereikbaar en minder plaatsgebonden en kan je gemakkelijker inspelen op veranderingen binnen je bedrijf”, legt Hamelrycks zakenpartner Arnoud Van der Kelen uit. “Wie grote spelers als Telenet en Proximus beu is, komt vanzelf bij ons uit. Wij zijn veel flexibeler én een pak goedkoper”, vult Cedric Hamelryck lachend aan.


Top100 startups

De intrede van Teamtel in de telecommarkt ging alvast niet onopgemerkt voorbij. De startup wist bekende namen als Cardoen, Avicom, Jobcompany en TomaCom te overtuigen om in het cloud verhaal te stappen. En eind vorig jaar kreeg Teamtel een uitnodiging voor het Digital First event in Tour & Taxi, waar de honderd beste digitale startups van België worden bijeengebracht. De ambitie van het duo Hamelryck-Van der Kelen reikt evenwel een pak verder. “Wij gaan de commerciële telecommarkt radicaal verbeteren.”

Cedric Hamelryck begon zijn carrière als manager bij Base. Nadien werd hij algemeen directeur bij het telefoniebedrijf Connexing. Hij leidt de commerciële activiteiten van Teamtel.  Arnoud Van der Kelen is als 3CX gelicenseerde VoIP engineer verantwoordelijk voor het operationele en de installaties bij klanten.

Teamtel: 100 best startups in Belgium

0 Opmerkingen

Laat een bericht achter