Startpagina / Teamtel / Is jouw bedrijf klaar voor VoIP?

Is jouw bedrijf klaar voor VoIP?

VoIP en bellen via de cloud

Veel bedrijven maken tegenwoordig de overgang van traditioneel bellen naar bellen via het internet (VoIP). Ongeveer 50% van de Belgische ondernemingen belt al VoIP. De voornaamste reden hiervoor is de kostenbesparing en de extra flexibiliteit.

Is mijn bedrijf klaar voor zakelijke VoIP?

De meeste ondernemers maken zich zorgen of hun huidige internetverbinding wel voldoende zal zijn. Ook vragen ze zich af of ze nog wel bereikbaar gaan zijn als hun internet uitvalt.

Terechte vragen waar zeker rekening mee moet gehouden worden. In de praktijk blijkt echter wel dat het merendeel van de internetverbindingen ruim voldoende zijn om VoIP te ondersteunen.

Internet snelheid

De laatste jaren is de kwaliteit en snelheid van internet in België fors gestegen. Om te checken of je internet voldoet, kun je de volgende vuistregel hanteren: het dataverbruik neemt 0,2 Mbit toe, bij ieder intern gesprek tussen twee collega’s, zowel upload als download. 

De beste manier om te weten of je internet voldoende is, is VoIP een 2-tal weken gratis te testen. Zo weet je zeker of je internet voldoet. Contacteer ons zeker als je zo’n vrijblijvende test wenst. Normaal gaat je internet ruim voldoende zijn om goed VoIP te bellen, maar zo ben je 100% zeker.

Internet storting

Als je internet zou uitvallen kun je eenvoudig je oproepen laten doorsturen naar mobiele telefoons. Zo blijf je steeds en altijd bereikbaar voor je klanten. Met de smartphone app van Teamtel kan je ook eenvoudig overschakelen op 4G, waardoor oproepen rechtstreeks op je mobiel toestel komen.

Dus zelf als je internet uitvalt blijf je steeds en overal bereikbaar voor je klanten.

Hardware

Buiten je internet zijn er verder geen specifieke vereisten om VoIP te bellen. Je zult wel IP-telefoons moeten aanschaffen als je niet via de PC gaat bellen. Een goede IP-telefoon heb je al vanaf een 100€. Je kan ook de telefoon afschaffen en via je pc, met behulp van een headset, bellen. Met een headset werk je terwijl ook productiever en mobieler. Voor een goede headset moet je ongeveer op een 120€ rekenen.

Maak vandaag nog een afspraak bij Teamtel en wij komen graag vrijblijvend langs om u verder te adviseren. Tel: 02/669.16.50 of email: sales@teamtel.be